دکتر یاسر مرادی: باید به سمت درآمد های غیر تسهیلاتی و غیر مشاع برویم

🔻 یاسر مرادی رئیس هیات امناء موسسه در همایش حقوقی و وصول مطالبات در مشهد مقدس تاکید کرد:
چاره‌ای جز تغییر مدل کسب و کار بانک صادرات نداریم   عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران و رئیس هیات امناء موسسه توسعه همیاری سپهر در دومین روز از همایش حقوقی و وصول مطالبات در مشهد مقدس، تاکید کرد که برای تغییر مدل کسب و کار بانک، باید به سمت درآمدهای غیرتسهیلاتی و غیرمشاع با ابزارهایی مانند ست و چکنو حرکت کنیم.  وی با تشریح سیاست‌های کلی بانک، موفقیت‌های بدست آمده و نقش همکاران حقوقی و وصول مطالبات، در نشستی فنی به بررسی «آخرین تغییرات قوانین و مقررات شش ماه ابتدای سال ۱۴۰۳ در حوزه حقوق بانکی» پرداخت و به پرسش‌های رؤسای حوزه‌های حقوقی و وصول مطالبات و کارشناسان این بخش پاسخ داد.  یاسر مرادی در این همایش که با حضور سید صادق سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و عاصف حمدالهی مدیر کل آموزش و پژوهش سازمان اسناد و املاک کشور، مدیران ارشد بانک و در جمع رؤسای حوزه‌های حقوقی و وصول مطالبات و کارشناسان این بخش برگزار شد در تشریح دستاوردهای بانک در زمینه شاخص‌های عملکردی بانک در یک سال گذشته گفت: بانک صادرات ایران امروز با عنایت خداوند و همکاری و همدلی تمامی کارکنان، در شرایط مناسبی است و در حالی که طی ۷۲ سال گذشته جمعا ۶۰۰ هزار میلیارد تومان منابع توسط بانک جذب شده است ولی در یک سال گذشته منابع بانک به ۸۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده و در این مدت ۲۲۰ هزار میلیارد تومان به منابع بانک افزوده شده و اضافه برداشت بانک در زمان قابل توجهی در طول ماه به صفر رسیده است.
 وی از تصویب افزایش سرمایه بانک صادرات ایران به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان توسط وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی به عنوان آخرین ارکان قانونی، خبر داد و افزود: با فراهم شدن شرایط در بازار سرمایه، بانک صادرات ایران تا یک ماه آینده به بزرگترین بانک بورسی کشور تبدیل خواهد شد. مرادی با بیان اینکه این موفقیت های اخیر به لطف خدا و در نتیجه لیاقت و شایستگی کارکنان بانک به دست آمده است، گفت: پیگیری‌ها و راهکارهای حقوقی در این زمینه نقش مهمی داشته است. افزایش سرمایه بانک طی سال‌های گذشته به طور جدی مد نظر بوده و افزایش سرمایه جدیدی که در حال انجام است بر روی کفایت سرمایه و تسهیلات کلانی که بانک پرداخت خواهد کرد، تأثیر قابل توجهی خواهد داشت. عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران و رئیس هیات امناء موسسه توسعه همیاری سپهر با اشاره به اینکه سودآوری بانک در شش ماهه ابتدای سال جاری کاملا واقعی و بیشتر از محل افزایش درآمدهای عملیاتی بوده است، افزود: روند فعلی نویدبخش سال پرسودده برای بانک خواهد بود. وی از نام‌گذاری شعبه مرکزی بانک به نام مهندس محمدعلی مفرح همزمان با ۲۲ مهرماه سالروز درگذشت بنیان‌گذار بانک صادرات ایران خبر داد و گفت: امروز بانک صادرات ایران از سوی اهالی هنر مورد تقدیر و توجه است و بانک صاردات ایران را به عنوان بانک حامی هنر معرفی می‌کند و همزمان با این رویکرد، مهمترین تغییر در مدل کسب وکار و الگوی درآمدی بانک و تبدیل بانک به یک بانک دیجیتال را رقم زدیم. مرادی در ادامه تشریح شرایط امروز بانک افزود: امروز سپینو بانک صادرات ایران با کمپین تبلیغاتی اخیر بیش از ۳۰۰ هزار کاربر دارد و با توسعه این اپلیکیشن، امکان کاهش دادن شعب مازاد و سوق دادن خدمات خرد بانکداری به سمت سپینو فراهم است تا از نیروهای توانمند بانک در سایر بخش‌های تخصصی استفاده کنیم. وی با یادآوری اینکه با افزایش مصارف، میزان نکول و مطالبات بانک نیز افزایش خواهد یافت، خواستار دقت نظر و مراقبت بیشتر برای جلوگیری از افزایش مطالبات بانک شد.  قالب‌های خشک حقوقی را برای وصول مطالبات کنار بگذاریم.
 عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران و رئیس هیات امناء موسسه توسعه همیاری سپهر جلوگیری از تبدیل تعهدات از جمله اعتبارات اسنادی ریالی به تسهیلات به دلیل نداشتن وثیقه کافی را حائز اهمیت دانست و گفت: در راستای کاهش میزان مطالبات، چاره‌ای نداریم جز اینکه قالب‌های خشک حقوقی را برای وصول مطالبات کنار بگذاریم و راهکارهای منعطف ارائه بدهیم. او با تشریح اقدامات انجام شده برای وصول مطالبات از بدهکاران کلان بانک بویژه در خارج از کشور، تاکید کرد: نباید پشت یک سری از قواعد خشک حقوقی خودمان را معطل کنیم لذا تسلط همکاران بخش حقوقی بر امور و قوانین، واجد اهمیت است. مرادی با بیان اینکه برای تغییر مدل کسب و کار بانک، باید به سمت درآمدهای غیر تسهیلاتی و غیرمشاع حرکت کنیم، گفت: توسعه ابزار انحصاری نوین بانک صادرات ایران از جمله سامانه ست و چکنو مقدمه‌ای برای غیرحضوری کردن کل فرایند اعطای تسهیلات است و اینکه بانک بتواند باب جدیدی را برای همکاری با تسهیلات‌یارها و لندتک‌ها باز کند. 
 این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نقدینگی و منابع بیشتر از طریق درگاه مناسب وارد بانک می‌شود، گفت: تعداد شعب بالا الزاما به معنی افزایش درآمدزایی و جذب منابع نیست پس باید برای شعب زیان‌ده با درایت برنامه‌ریزی کنیم، از سوی دیگر در سامانه ست برای تضمین هر وثیقه به اندازه یک ضمانت‌نامه کارمزد دریافت می‌کنیم. دیجی‌کالا، ایزی پی، قوه قضائیه و اسنپ پی در حال حاضر متقاضی استفاده از سامانه ست هستند اما قبل از آنها شعب خود بانک باید از این سامانه به خوبی استفاده کرده و نقایص احتمالی آن برطرف شود.
 او همچنین با برشمردن مزایای چکنو به عنوان دومین ابزار انحصاری بانک صادرات ایران، گفت: تا به امروز بیش از ۱۰ میلیون چک الکترونیک صادر کرده‌ایم و باید تلاش کنیم تا چک الکترونیک در کشور تنها با نام چکنو شناخته شود. تا سال ۱۴۰۵ چک فیزیکی به طور کلی حذف خواهد شد لذا باید سعی کنیم در استفاده حداکثری از این ابزار، مدل کسب و کار بانک را متحول کنیم. مرادی با تشکر از مدیران ارشد و مشاوران بخش‌های حقوقی بانک و با بیان اینکه واحدهای حقوقی به عنوان چشمان پر نفوذ و بینا و رصدکننده مجموعه بانک، از منافع بانک صیانت می‌کنند، گفت: توجه به ‌موقع به هشدارهای این واحدها، از زیان‌های کلان بانک جلوگیری می‌کند و قدردان زحمات آنها هستیم.  عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران و رئیس هیات امناء موسسه توسعه همیاری سپهر در تشریح تغییرات قوانین حقوقی نظام بانکی به تغییرات و اتفاقات صورت گرفته در خصوص پذیرفته شدن چک الکترونیکی در محاکم قضایی پرداخت و گفت: بر روی چک الکترونیک هم اجرائیه محاکم قضایی انجام می‌شود و چک و سفته الکترونیکی حتی با وجود ابلاغ نشدن ضوابط اجرائی آنها، در محاکم قضائیه مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت. او با تشریح آخرین آیین‌نامه‌ها، قوانین ابلاغی و تصمیمات در قانون جدید بانک مرکزی، لزوم توجه و مطالعه بیشتر این قانون را یادآور شد و افزود: باید از نوآوری‌های این قانون در خصوص مبارزه با پولشویی و راه‌های وصول مطالبات مطلع باشیم. عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران  و رئیس هیات امناء موسسه توسعه همیاری سپهر در این همایش که با پرسش و پاسخ‌های فنی حقوقی همراه بود، بر به روز بودن همکاران بخش حقوقی و وصول مطالبات بانک تأکید کرد و گفت: بخشنامه‌های حقوق بانکی و وحدت رویه با سرعت زیادی در حال به روز شدن است و باید با مطالعه کافی و دقیق بتوان از منافع بانک در حل و فصل پرونده‌های حقوقی بانک دفاع کرد و از رشد میزان مطالبات جلوگیری کرد. منبع : سپهرانه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *